Solutions

Pandhuan & Solusi Lampu LED Kolam Renang

Nglangi banget nyenengake lan sehat ing wektu sing padha.Cahya dianggep minangka aspek penting kanggo nglangi, preduli saka pangopènan utawa instalasi kolam renang sing ana.Lampu Onor minangka produsen lampu LED kolam renang sing paling apik.Perusahaan mbantu pamilik kolam renang sajrone tuku kanggo proses desain kanggo mesthekake yen lampu LED sing sampurna dipilih.Kajaba iku, Onor Lighting uga nggawe manawa lampu LED dipanggonke ing papan sing cocog kanggo entuk cahya maksimal.Kiriman iki nawakake pandhuan utama kanggo lampu LED kolam renang.

Lampu LED minangka pilihan lampu sing paling populer nalika nerangake kolam renang.Mbutuhake pangopènan minimal lan nyedhiyakake umur paling dawa.Lampu LED bisa njupuk lampu kolam renang menyang tingkat sabanjure.Kajaba iku, swasana sing sampurna bisa digawe kanggo kolam renang kanthi nggunakake lampu LED.Elinga yen saben kolam renang beda-beda lan yen ana sing bisa digunakake, bisa uga ora bisa digunakake kanggo sampeyan.Ana macem-macem jinis kolam renang kayata laguna banyu lan kolam sing bentuke geometris sing sederhana.Nanging, prinsip cahya padha.Kiriman iki bakal mbantu sampeyan entuk pangerten sing luwih apik babagan lampu kolam renang, supaya sampeyan bisa duwe lampu kolam renang sing paling apik.

Swimming Pool LED Lighting Gui2

1. Requirements cahya kanggo Swimming Pool Lighting

Nalika nerangake lampu kolam renang, ana macem-macem syarat sing kudu dianggep.Tingkat lux sing tepat kanggo pusat akuatik utawa kolam renang penting banget amarga njamin lifeguard lan perenang bisa ndeleng ing jero banyu lan ndhuwur banyu kanthi jelas.Salajengipun, angger-angger padhange kudu dituruti yen kolam renang wis dirancang kanggo dadi tuan rumah kompetisi profesional kaya FINA World Championship utawa Olimpiade.Tingkat lux kudu watara 750-100 lux kanggo turnamen profesional.Keperluan cahya ing ngisor iki penting kanggo mesthekake yen lampu kolam renang wis dipadhangi kanthi bener.

Panyebaran Cahya

Lampu kolam renang gumantung saka panyebaran cahya lan refleksi cahya ing blumbang.Lampu LED kudu diselehake ing jarak udakara 32ft kanggo panyebaran cahya sekitar 16ft.Elinga yen warna lampu LED uga permukaan interior kolam renang bakal mengaruhi panyebaran cahya.Garis pandang uga kudu dianggep amarga bakal nyebabake panyebaran tampilan cahya.

Penyerapan Warna

Nalika madhangi kolam renang, warna interior permukaan kolam renang kudu digatekake.Minangka aturan, luwih entheng warna interior kolam renang, luwih sithik lampu sing dibutuhake kanggo entuk cahya sing cukup.Persamaan sing bakal migunani yaiku kanggo saben 1 cahya sing dibutuhake kanggo permukaan warna sing padhang, 1,5 lampu bakal dibutuhake kanggo lumahing kolam renang sing luwih peteng.

2. Faktor-faktor sing Perlu Ditimbang Nalika Ngrancang Lampu Kanggo Kolam Renang

Ana macem-macem faktor sing kudu dianggep nalika ngrancang lampu kanggo kolam renang.Kanthi ngerti babagan faktor kasebut, desain lampu bakal paling efisien.

Tingkat Padhang Lampu Kolam Renang

Sing paling penting sing kudu digatekake nalika ngrancang lampu kanggo kolam renang yaiku tingkat padhang (lux) sing dibutuhake.Biasane, nalika blumbang umum utawa pribadi, tingkat padhange kudu udakara 200-500 lux.Dene kanggo kolam renang ukuran Olimpiade utawa pusat akuatik, tingkat padhange bisa ana ing ngendi wae sekitar 500-1200 lux.Area penonton mbutuhake 150 lux.Paling ora 500 lux minangka syarat padhang minimal kanggo kolam renang rekreasi.Kolam renang profesional umume mbutuhake tingkat lux sing luwih dhuwur amarga njamin lingkungan luwih apik kanggo njupuk foto lan siaran video.Nanging, ing wektu sing padha, uga tegese biaya energi sing luwih dhuwur amarga luwih akeh lampu sing kudu dipasang ora mung ing langit-langit lan pinggir kolam renang, nanging uga ing area penonton, kamar ganti, kamar peralatan, lan bagean liyane saka senyawa kolam renang.Padhang sing cukup kudu dijaga.

Watt dibutuhake

Kejabi mung tingkat cahya lux, daya sing dibutuhake uga kudu ditemtokake.Contone, kolam renang ukuran Olimpiade bakal njupuk watara 1.250 meter persegi, kanggo saben meter persegi, 1000 lumens dibutuhake.Mula, 1.250.000 lumens dibutuhake kanthi nggandaake 1.250 karo 1.000 kanggo madhangi kolam renang.Khasiat cahya saka lampu LED kudu diwilang kanggo nemtokake jumlah lumen sing tepat sing kudu diprodhuksi.Ing sisih liya, area lenggahan penonton mbutuhake cahya 30-50 persen luwih akeh.

Posisi Kolam Renang

Posisi kolam renang nduweni peran gedhe babagan carane lampu LED kudu dirancang.Apa ana lampu langit-langit sing madhep mudhun utawa madhep miring.Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti arah cahya.Biasane, cahya langsung nyebabake sorotan gedhe sing nyebabake sesanti penonton lan perenang.Bisa dadi frustasi utamane kanggo perenang gaya punggung amarga pandelenge bakal keganggu dening cahya.Solusi kanggo masalah iki yaiku masang lampu LED kanthi cara sing bisa ngubengi pinggir kolam.Iki ngendi katerangan oblique bakal migunani kanggo madhangi kolam renang.Refleksi banyu bakal nyuda silau.Refleksi sekunder uga bisa digunakake kanggo madhangi kolam renang.Refleksi sekunder minangka cara liya kanggo madhangi kolam renang.Desain lampu LED kudu digawe kanthi cara kanggo mesthekake yen lampu LED tumuju langit-langit.Cahya sing dibayangke bakal mbantu madhangi blumbang.Langit-langit bakal dadi diffuser cahya lan bakal njamin katerangan seragam diwenehake.Nanging, ing wektu sing padha, bisa uga akeh energi amarga mayoritas cahya sing diasilake bakal diserap lan lampu LED tambahan dibutuhake.

CRI & Suhu Warna

CRI lan suhu warna uga kudu dianggep nalika ngrancang lampu LED.Nalika nerangake cahya ing jero kolam renang, warna cahya ora penting.Suhu warna sing disaranake kanggo macem-macem kahanan kasebut ing ngisor iki.

◉ Kolam Rekreasi Umum/Rekreasi: CRI kudu 70, suhu warna bisa ing ngendi wae watara 4000K amarga kolam renang kanggo tujuan non-televisi.Werna cahya bakal padha karo cahya esuk.
◉ Kolam Kompetisi Televisi: CRI 80 lan suhu warna 5700K kudu cukup.

Swimming Pool LED Lighting Gui3

3. Cara Milih Lampu LED Paling Apik Kanggo Kolam Renang

Swimming Pool LED Lighting Gui4

Milih lampu LED sing paling apik kanggo kolam renang dudu tugas sing gampang.Faktor ing ngisor iki kudu dianggep amarga bakal ngidini sampeyan milih lampu LED kolam renang sing paling apik.

Gampang Instalasi

Lampu LED sing bisa dipasang kanthi gampang kudu dianggep.Minangka paling model LED diinstal kanthi manual, milih lampu LED sing ora mbutuhake akèh gaweyan.Nanging, model LED sing dibangun kanthi apik mbutuhake wektu akeh kanggo nginstal.Untunge, Onor Lighting nawakake lampu LED kolam renang sing gampang dipasang lan cocog kanggo akeh peralatan.

Cahya padhang

Tugas utama lampu LED yaiku madhangi kolam renang supaya para perenang lan penonton bisa ndeleng kanthi jelas.Ora ketompo carane awet model kasebut yen ora cukup padhang kanggo njaga kabeh blumbang.Pilih lampu LED sing nyedhiyakake cahya sing padhang.

Swimming Pool LED Lighting Gui1

Fitur liyane

Lampu LED duwe akeh fitur liyane sing ora digatekake para panuku.Contone, salah sawijining fitur sing kudu digatekake yaiku kemampuan kanggo nggawe macem-macem warna.Kolam renang sing dipadhangi karo warna sing beda-beda bakal ditampa kanthi apik dening bocah-bocah.Fitur liyane sing umum diabaikan yaiku kemampuan dimming.Duwe kemampuan dimming bisa migunani lan bisa digunakake kanggo nggawe efek sing beda kayata kanggo upacara pambuka utawa penutup ing kolam renang.

Efisiensi

Pungkasan, kanggo milih lampu LED sing paling apik kanggo kolam renang, siji kudu ndeleng efisiensi cahya kasebut.Ing pungkasan dina, efisiensi sing paling akeh wong mbayar.Lampu LED sing efisien kayata sing ditawakake Onor Lighting mung sing sampeyan butuhake amarga menehi irit energi lan nyuda biaya operasional.Kajaba iku, lampu LED sing efisien apik kanggo lingkungan lan umure luwih suwe.


Wektu kirim: Jan-08-2022