Solutions

Pandhuan & Solusi Lampu Golf Couse LED

Kanggo muter golf ing wayah wengi, kudu ana katerangan sing cukup, sing nyedhiyakake syarat dhuwur kanggo lampu lapangan golf.Keperluan cahya lapangan golf cahya beda karo lapangan olahraga liyane, lan masalah sing kudu ditimbang beda karo lapangan olahraga liyane.Lapangan golf gedhe banget, kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang lapangan olahraga liyane, lan dipérang dadi pirang-pirang fairway.Kanggo lapangan golf karo par 72, ana 18 fairways lan 18 bolongan;Kajaba iku, fairways sing Arah Sejatine siji-cara, lan fairways jejer biasane siji-cara, lan terrain fairway diganti macem-macem, lan dhuwur undulating, nggawe posisi saka kutub cahya, jinis sumber cahya. lan arah proyeksi cahya saka lampu temenan beda saka lapangan olahraga liyane.Katon yen desain luwih rumit lan tantangan.Wanye Lighting bakal njlentrehake sawetara aspek kalebu desain lampu lan pilihan lampu.

Kata kunci: lampu lapangan golf, lampu khusus lapangan golf, lampu lapangan golf, lampu lapangan golf LED, lampu banjir profesional, lampu lapangan LED, lampu halida logam, desain lampu lapangan golf, lampu lapangan golf, lampu lapangan golf, lampu lapangan golf, program lampu lapangan golf, lampu olahraga, lampu lapangan golf Desain lampu lapangan golf rencana desain lampu olahraga desain lampu lapangan golf.

LED Golf Couse Lighting Guide 2

Desain Lampu

Golf minangka olahraga ruangan sing nggunakake papan kanthi lengkap.Wong mlaku ing suket lan bal mabur ing papan ing ndhuwur suket.Mulane, nalika nimbang cahya lapangan golf, ora mung katerangan saka lumampah golfer lan bal sing tiba ing pekarangan kudu dianggep.Ingkang paling penting yaiku nggawe cahya ing papan ndhuwur stadion minangka seragam, lan ora kanggo surem bal kasebut.Sing ngomong, nggunakake cahya banjir, nggunakake siji utawa luwih sumber cahya area gedhe, utawa sumber cahya cilik saka macem-macem arah, kanggo nggawe cahya cahya alus, ketemu syarat visual saka pemain golf, lan entuk loro ing cahya lan ing srengenge Padha bisa ngayun.

Ing lapangan golf, bolongan utamane dumadi saka telung bagean: tee (TEE), fairway (FA IRWA Y) lan ijo (Ijo).Ing antarane, bagean fairway kalebu bunker (BUN KER), kolam (POOL), jembatan (BR IDA GE), lereng curam (SLO PE), bukit (H ILL S), area suket dawa (LON GGRA SS) lan jalur bola. (CAR PA TH) lan bagean liyane.Amarga gaya desain sing beda saben stadion, tata letak bagean kasebut ing stadion uga beda.Kajaba iku, bunker, alangan banyu lan wilayah suket dawa ditetepake minangka alangan ing "Aturan Golf".Dheweke bakal nggawe pemain golf aran tantangan.Mula, lampu wengi uga kudu digatekake kanthi bener kanggo nggampangake dolanane.Peran kasebut amarga.Penataan lampu sing cocog uga bisa nambah kesenengan lan tantangan main golf ing wayah wengi.

LED Golf Couse Lighting Guide 3

Kanggo saben bolongan, lemah teeing minangka area utama.Lampu ing kene kudu dirancang supaya pemain golf tangan kiwa utawa tengen bisa ndeleng bal lan ujung tee kanthi apik tanpa ngalangi servis.Cahya horisontal umume dibutuhake kanggo nggayuh 100 ~ 150 lx, lan lampu kasebut utamane lampu sorot nyebar, lan madhangi saka rong arah supaya ora ana bayangan bal, klub utawa pemain golf sing tiba ing bal utawa kenek In arah, mengaruhi sesanti golfer kang.

Sajrone instalasi, kutub lampu asring dipasang paling sethithik 115 m saka pinggir mburi tee.Kanggo meja teeing gedhe, lampu multi-arah dibutuhake (Gambar 1).Dhuwur instalasi saka peralatan cahya saka meja teeing kudu luwih saka utawa padha karo setengah saka total dawa meja teeing, nanging paling ora kurang saka 9 m.Praktek instalasi nuduhake yen nambah dhuwur instalasi bakal efektif nambah efek cahya saka meja teeing.Contone, nggunakake lampu kutub dhuwur 14 m, efek luwih apik tinimbang nggunakake lampu kutub tengah kurang 9 m.

Bagean fairway saben bolongan, amarga lokasine, nggunakake terrain sing ana, digabungake karo landform alami, lan jembaré beda-beda gumantung saka kesulitan desain bolongan, mulai saka 32 nganti 55 m, Jembar rata-rata kira-kira 41 m, lan pinggiran saka fairway khas mbentuk kurva nang endi wae, sing paling jembar ing zona kebangkrutan.Mulane, kanggo desain cahya saka fairway, bisa dianggep nggunakake lampu sorot distribusi cahya sempit kanggo trek cahya saka loro-lorone kanggo mesthekake katerangan vertikal cekap.Bidang vertikal sing relevan nuduhake elevasi sing tegak lurus karo garis tengah dalan.Jembaré iku jembaré total dalan ing titik kasebut, lan dhuwuré saka dhuwur garis tengah dalan nganti kira-kira 15 m ing sadhuwure.Bidang vertikal iki dumunung ing titik tengah loro kutub cahya ing fairway.Praktek nuduhake yen pesawat vertikal iki dipilih ing zona gulung bal, efek ing bal bakal luwih apik.

LED Golf Couse Lighting Guide 4

Miturut International Illuminance Standard (Z9110, 1997 Edition) lan syarat teknis THORN LIGHTING, illuminance horisontal saka fairway dibutuhake nganti 80-100 lx, lan iluminasi vertikal kudu tekan 100-150 lx.Ing bidang vertikal, rasio illuminance vertikal kanggo illuminance minimal ngirim ora luwih saka 7: 1 (Gambar 2).Nalika bal mlaku kanthi kacepetan 100 km öh utawa luwih dhuwur, katerangan vertikal ing fairway kudu cukup supaya pemain golf bisa ndeleng kabeh penerbangan bal kasebut nganti ndeleng titik kebangkrutan, yaiku, cahya. illuminance disetel ing fairway kudu Njamin werni kenek dening golfer saka meja teeing bisa dilacak.Mulane, jarak antarane permukaan vertikal pisanan lan kutub lampu meja teeing kudu ora kurang saka 30 m, lan jarak antarane kutub lampu kudu digabungake karo lampu sing dipilih.Karakteristik cahya, lan terrain ing ngendi kutub lampu kasebut dianggep kanthi lengkap.Dhuwur instalasi lampu minimal yaiku 11 m adoh saka dhasar kutub lampu, lan kudu dipasang sabisa-bisa ing wilayah sing tiba utawa pojok dalan, saéngga nyuda jumlah lampu lan kutub lampu lan ngirit. investasi;yen cagak lampu dumunung ing panggonan kanthi terrain khusus, pasang dhuwure kudu ditambah utawa dikurangi.Mula, kanggo nyuda pengaruh medan, kutub lampu umume dipasang ing sadawane jalur bal utawa ing wilayah sing luwih dhuwur.

LED Golf Couse Lighting Guide 5

Ing sisih liya saka fairway, yaiku, alangan ing situs, kayata blumbang bunker, kreteg cilik, lan liya-liyane, jumlah katerangan tartamtu uga kudu dianggep, sing bisa antara 30 lan 75 lx kanggo mesthekake yen pemain golf. cocog wilayah iki nalika werni kenek., Sampeyan uga bisa mencet werni maneh lancar.Ing wektu sing padha, desain sing tepat saka lampu lokal iki uga bisa nambah pesona stadion ing wayah wengi.

Pamuter mencet bal liwat fairway, mencet werni ing ijo, lan nyurung werni menyang bolongan kanggo ngrampungake bolongan.Ijo, minangka mburi bolongan, terrain umume luwih dhuwur tinimbang fairway, lan illuminance horisontal banget nuntut, umume 200 ~ 250 lx, lan rasio illuminance horisontal maksimum kanggo illuminance horisontal minimal ora luwih saka 3 : 1, amarga werni Tangan bisa push werni saka kabeh arah ing ijo kanggo bolongan.Mulane, desain cahya area ijo kudu paling sethithik 2 arah kanggo nyuda bayangan (Gambar 3).Cagak lampu dipasang ing area teduh 40 derajat ing ngarep area ijo, lan jarak antarane lampu kurang saka utawa padha karo kaping telu dhuwur saka kutub lampu, lan efek cahya luwih apik.

LED Golf Couse Lighting Guide 6

Nalika nyetel pole cahya, iku penting kanggo mbayar manungsa waé kanggo: Cahya ora bisa mengaruhi hit pemain golf, lan iku penting banget ora kanggo gawé sorotan mbebayani kanggo pemain golf ing fairway iki utawa fairways liyane.Bentuk silau kalebu silau langsung, silau sing dibayangke, silau sing disebabake kontras padhang sing dhuwur banget, lan silau sing disebabake rasa ora nyaman visual.Kanggo lapangan golf sing padhang, arah proyeksi cahya biasane disetel ing arah bal.Nalika ora ana fairways jejer, efek saka glare kurang, lan kanggo fairways jejer, amarga impact saka loro fairways.Ing arah ngelawan, arah proyeksi cahya ngelawan, lan lampu ing jejere fairway bakal gawé sorotan kuwat kanggo pemain sing mencet werni ing fairway.Sorotan iki katon ing bentuk silau langsung, sing kuwat banget ing latar mburi peteng ing langit wengi.Bakal nyebabake rasa ora nyaman kanggo pemain golf.Mulane, nalika nyetel lampu ing fairways jejer, pengaruh saka glare kudu suda.

LED Golf Couse Lighting Guide 7

Rumus konstanta silau G = L sa×W böL fc×P d ngendi L s— padhange sumber sorotan (cdöm 2);W-sudut padhet saka sumber sorotan (Sr);L f—padhang latar mburi (cdöm 2) ;P d——P (H) Fungsi posisi a, b, c, d—— konstan.Negara beda duwe nilai beda.Liwat eksperimen, kita entuk: a = 1, b = 0163, c = 0128, P d = P(H);mulane, G = L s×W 0163öL f0128×P (H);

Kanthi cara iki, ing padhange sumber cahya sorotan padha lan padhange latar mburi, nggunakake sumber cahya padha, yaiku, nalika sumber sorotan padha sudhut ngalangi W, pancet glare G punika kuwalik karo fungsi posisi P (H) , lan P (H) Tambah saka sudut H mundhak, sing diwujudake minangka nyuda efek glare.Tegese, nalika jarak D antarane pemain golf lan sumber sorotan tetep, dhuwur saka sumber sorotan ditambah kanthi tepat, yaiku, nilai sudut H mundhak, lan cilaka glare dikurangi.Praktek nuduhake yen nalika dhuwur instalasi sumber cahya ing ndhuwur 11 m, sorotan stadion bisa dikontrol kanthi efektif.

LED Golf Couse Lighting Guide 8

Ing ndhuwur utamane nggambarake tata letak tiang lampu stadion lan cara nyuda silau sing mbebayani.Kanggo milih sumber cahya lan lampu, titik-titik ing ngisor iki kudu dianggep.

1. Sumber cahya efisiensi dhuwur luwih disenengi.Kanthi cara iki, nalika illuminance padha wis ngrambah, jumlah sumber cahya sing dibutuhake bisa suda, saéngga ngurangi biaya bahan sirkuit listrik lan biaya instalasi, yaiku, ngurangi investasi awal.

2. Pilih sumber cahya karo rendering werna dhuwur lan suhu werna dhuwur.Miturut praktik lapangan, indeks rendering warna R a> 90, lan suhu warna emas kanthi suhu warna ndhuwur 5500K.

Iki minangka lampu halida, sing bakal ngasilake tampilan stadion kanthi apik, kayata warna asli pekarangan lan bola.

3. Pilih sumber cahya karo karakteristik kontrol apik.

4. Pilih lampu sing cocog karo sumber cahya.Yaiku, struktur lan jinis cocog, lan spesifikasi cocog karo daya sumber cahya.

5. Pilih lampu sing cocog karo lingkungan.Wiwit lampu lapangan cahya dipasang ing lapangan terbuka, nalika milih lampu kasebut, tingkat perlindungan lampu kasebut marang benda asing lan banyu lan tingkat kejut listrik kudu dipikirake kanthi lengkap.Umume, kelas perlindungan IP55 lan kelas perlindungan kejut listrik kelas Ê dipilih.Kajaba iku, kinerja anti-karat lampu kudu dianggep bebarengan karo lingkungan atmosfer lokal.

6. Pilih lampu sing bisa nggunakake kurva distribusi cahya kanthi wajar.Supaya kanggo nambah efficiency cahya, nyuda mundhut daya, ing wektu sing padha, lampu kudu distribusi cahya apik, lan nyuda gawe piala saka glare.

7. Pilih lampu ekonomi lan sumber cahya kanthi biaya operasi sing murah.Utamane dianggep saka aspek faktor panggunaan lampu, umur lampu lan sumber cahya, lan faktor pangopènan lampu.

8. Pilihan cagak lampu.Ana sawetara jinis umum, kayata jinis tetep, jinis miring, jinis angkat pneumatik lan jinis angkat hidrolik.Cara milih, kudu dianggep ing kombinasi karo lingkungan stadion lan kekuatan ekonomi saka operator investasi, ing premis ora mengaruhi lingkungan stadion lan njamin kaendahan alam stadion.

LED Golf Couse Lighting Guide 9
LED Golf Couse Lighting Guide 10

Pertimbangan Desain

Basis desain

① Rencana lantai lapangan golf lan syarat desain sing gegandhengan;
② International Lighting Association Sports Lighting Standard IESNA RP-6-01 "Olahraga lan Rekreasi Area Lighting";
③ Standar piranti lunak desain lampu Musco Amerika "Spesifikasi Perangkat Lunak Pencahayaan Musco";
④ Standar sing disaranake kanggo desain lampu Musco kanggo lapangan golf;
⑤ "GB50034-2004 Standar Desain Listrik Bangunan Sipil";
⑥ "JGJ16-92 Kode Desain Listrik Sipil";
⑦ LD+A Desain Lampu + Aplikasi dening IES.

LED Golf Couse Lighting Guide 11

Prinsip desain

Ing area tee, posisi paling apik saka tiang lampu ana ing mburi tee, sing bisa nyegah bayangan pemain golf saka nutupi bal golf.Meja teeing sing dawa banget mbutuhake rong kutub lampu kanggo nyedhiyakake cahya.Ing wektu iki, perlu kanggo nyegah kutub lampu sing cedhak karo meja teeing ngarep supaya ora ngganggu meja teeing mburi.

Ing area fairway, lampu ing loro-lorone kudu nyukupi syarat lampu liyane kanggo ndeleng bal tiba ing loro-lorone fairway, nalika nyilikake sorotan sing digawa menyang fairways jejer.Kanggo fairways sempit (jembaré fairway kurang saka kaping pindho dhuwur saka kutub cahya), iku paling apik kanggo nyabrang loro-lorone saka kutub cahya kanggo nyilikake jumlah cagak cahya.Kanggo fairways sing ngluwihi kaping pindho dhuwur saka kutub, sorotan kudu tumpang tindih lan tumpang tindih nalika lampu digambarake.Kanggo entuk keseragaman sing luwih apik, jarak antarane kutub ora kudu ngluwihi 3 kali dhuwure kutub.Arah proyeksi kabeh lampu kudu konsisten karo arah bal, kanthi pengontrol glare lan aksesoris liyane sing gegandhengan.

LED Golf Couse Lighting Guide 12
LED Golf Couse Lighting Guide 13

Ijo padhang ing rong arah ngelawan, kang bisa nyuda bayangan saka golfers nalika sijine werni.Cagak lampu kudu ditata ing jarak 15 nganti 35 derajat saka garis tengah ijo.Watesan 15 derajat pisanan utamane kanggo nyuda glare kanggo pemain golf, lan sing terakhir utamane kanggo nyegah lampu ngganggu tembakan.Jarak antarane rong cagak kudu ora ngluwihi 3 kaping dhuwure cagak, lan ora kurang saka rong lampu ing saben cagak.Yen ana bunkers, banyu, fairways utawa alangan liyane, tambahan Coba nomer lamps lan amba proyeksi.

Babagan pilihan jinis sinar cahya, supaya entuk keseragaman sing luwih apik lan nyuda silau, kita kudu nggunakake lampu sinar lebar nalika nyedhiyakake katerangan horisontal menyang t lan ijo, nanging ora entuk data iluminasi sing luwih dhuwur.Jinis balok sempit lampu.Ing cahya fairway, lampu kanthi jembar sing beda-beda lan balok sempit kudu digunakake kanthi kombinasi kanggo entuk efek cahya sing luwih apik, lan lampu balok lebar kudu luwih disenengi.Kurva distribusi cahya sing luwih akeh kasedhiya kanggo lampu, luwih apik efek desain cahya bisa dipikolehi.

LED Golf Couse Lighting Guide 14
LED Golf Couse Lighting Guide 15

Luminaire Pilih

ONOR Lighting nyaranake lampu sorot profesional lapangan njaba lan lampu sorot LED efisiensi dhuwur minangka konfigurasi cahya lapangan golf.

Karakteristik kinerja lampu sorot profesional stadion: lampu kasebut entheng, dilengkapi gagang sing gampang digawa, lan dilengkapi braket pemasangan sing bisa diatur 360º;ing wektu sing padha, dilengkapi aksesoris pandelengan sing akurat, sing bisa dipasang ing sisih ndhuwur utawa ngisor awak cahya;suhu sekitar: Ya Cocog kanggo nggunakake njero ruangan ruangan lan ing cuaca biasa;liwat dandan bertahap, efficiency cahya saka lamps lan pemanfaatan efektif cahya sing nemen apik;sistem optik elips unik karo sumber cahya anyar njamin efficiency sakabèhé karo dhuwur linuwih, kurang sorotan lan tingkat cahya paling apik , Penampilan kompak lan ayu, koefisien seret cilik, lan bobot entheng.Lampu kasebut nduweni kurva distribusi cahya sing dirancang kanthi unik;karakteristik balok sing tepat, distribusi cahya pirang-pirang, wiwitan cepet lan liya-liyane.

Karakteristik kinerja lampu LED lampu sorot efisiensi dhuwur: desain struktur boros panas "jinis sirip" sing dipatenake, area bosok panas LED luwih gedhe, konduktivitas termal luwih apik, ora mung nyuda pemanasan simpul LED, nanging uga duwe bosok cahya sing luwih murah lan umur luwih dawa, lan bobot produk Luwih entheng lan luwih aman, minangka produk lampu LED berteknologi tinggi sing cocog kanggo lampu olahraga ing pasar.

LED Golf Couse Lighting Guide 16
LED Golf Couse Lighting Guide 1

Wektu kirim: Jan-08-2022