Solutions

Pandhuan & Solusi Lampu LED Lapangan Basket

Basketball Court LED Lighting 13

Pemikiran jinis lampu apa sing cocog kanggo lapangan basket?Mikir nggunakake lampu LED?Basket iku salah siji olahraga paling populer ing donya.Iki dimainake ing macem-macem level lan minangka salah sawijining kegiatan sing paling apik kanggo para siswa.

Lapangan basket minangka bidang padhet persegi panjang tanpa alangan.Kanggo ndeleng bal lan nindakake kanthi apik ing game kasebut, lampu sing tepat dibutuhake.Cahya kudu menehi luminositas sing cukup lan seragam.Kajaba iku, lampu kasebut kudu dipasang kanthi cara sing ora bakal ngalang-alangi sesanti para pemain utawa pamirsa.

Pasar kapenuhan ton pilihan cahya;Nanging, ora saben cahya digawe padha.Mulane sampeyan kudu ati-ati nalika milih lampu sing pas kanggo lapangan basket.Lampu LED kanggo lapangan basket minangka pilihan sing apik.Iki amarga padha tahan suwe lan luwih irit energi.Cahya jinis iki nyedhiyakake cahya seragam, sing ora bakal ngalangi visi pemain, penonton, utawa wasit.

Milih lampu sing paling cocog ora dadi tugas sing gampang.Kanggo mbantu sampeyan tuku lampu sing sampurna, kita wis nggawe pandhuan tuku iki.

Basketball Court LED Lighting 12

Kaluwihan saka Lampu LED kanggo Lapangan Basket

Ana akeh alasan kanggo nandur modal ing lampu LED kanggo lapangan basket.Delengen!

Basketball Court LED Lighting 14

Umur dawa

Sing paling apik babagan lampu LED yaiku umure.Umur rata-rata lampu LED yaiku 80.000 jam.Yen sampeyan nguripake lampu kanggo 7 jam dina, iku bakal kanggo 30 taun.Iki tegese sampeyan ora kudu kerep ngganti cahya.Malah bakal nyuda biaya pangopènan lan operasi.Tingkat padhange lampu kasebut dhuwur.

padhange menehi iku 140 lm/W.Nalika nerangake ngirit energi, nggunakake listrik luwih sithik, tegese sampeyan bisa ngirit 50% biaya energi tanpa ngrusak padhang.Iki ora apik amarga bakal ngrusak lampu.Minangka adoh minangka lampu LED ngangap, wis boros panas gedhe.Panas ora bakal ditahan ing cahya.Malah bakal nambah kinerja luminaires.Sink panas ngidini lampu LED bisa tahan suwe.

Keperluan Lampu kanggo Lapangan Basket

Kanggo duwe cahya sing tepat ing lapangan basket, ing ngisor iki standar cahya sing kudu sampeyan tindakake.

Basketball Court LED Lighting 1
Basketball Court LED Lighting 2

Khasiat

Salah sawijining syarat lampu lapangan basket yaiku khasiat.Iki ngukur efisiensi bohlam, nuduhake lumen sing digawe kanggo watt listrik sing digunakake.Lampu LED dikenal efisien amarga nduweni khasiat cahya sing dhuwur.Efficacy luminous kanggo lapangan basket kudu antarane 130 kanggo 180 lm/W.

Indeks Rendering Warna (CRI)

Salah sawijining syarat lampu lapangan basket yaiku khasiat.Iki ngukur efisiensi bohlam, nuduhake lumen sing digawe kanggo watt listrik sing digunakake.Lampu LED dikenal efisien amarga nduweni khasiat cahya sing dhuwur.Efficacy luminous kanggo lapangan basket kudu antarane 130 kanggo 180 lm/W.

Tingkat Lux

Faktor sing paling penting sing kudu digatekake yaiku padhange cahya.Iki bakal mbantu para pemain lan pamirsa duwe visi sing jelas.Cahya uga kudu disebarake kanthi merata.Kanggo game rekreasi lan latar mburi, 200 lux minangka standar.Kanggo turnamen profesional, lampu LED kanthi level 1500 nganti 2000 lux luwih saka cukup.

Basketball Court LED Lighting 3
Basketball Court LED Lighting 4

Lilin Kaki

Kanggo sing ora ngerti babagan lilin sikil, sampeyan ana ing papan sing bener.Standar lampu olahraga resmi diukur nganggo lilin sikil.Iku nuduhake carane akeh cahya sampeyan duwe kanggo saben kothak kaki.Padhang saka pengadilan gumantung ing panggonan.Lilin sikil kisaran saka 50 nganti 100.
Contone, liga pawiyatan mung mbutuhake lilin 50 kaki, dene game juara mbutuhake lilin 125 kaki.Lapangan basket sekolah menengah lokal mbutuhake lilin 75 kaki.

Faktor sing Perlu Ditimbang Nalika Ngrancang Lampu kanggo Lapangan Basket

Standar lan desain cahya kanggo kabeh jinis lapangan basket beda-beda.

Basketball Court LED Lighting 5

Lilin Kaki

Kanggo sing ora ngerti babagan lilin sikil, sampeyan ana ing papan sing bener.Standar lampu olahraga resmi diukur nganggo lilin sikil.Iku nuduhake carane akeh cahya sampeyan duwe kanggo saben kothak kaki.Padhang saka pengadilan gumantung ing panggonan.Lilin sikil kisaran saka 50 nganti 100.
Contone, liga pawiyatan mung mbutuhake lilin 50 kaki, dene game juara mbutuhake lilin 125 kaki.Lapangan basket sekolah menengah lokal mbutuhake lilin 75 kaki.

Setelan cahya

Lapangan basket ruangan lan njero ruangan duwe setelan cahya sing beda.

Kanggo lapangan basket njero ruangan, lampu LED duwe pengaturan ing ngisor iki:
◉ Lampu kudu dipasang ing loro-lorone lapangan basket.Sampeyan kudu duwe pola sabuk, sing kudu 1 meter ing ndhuwur lapangan.
◉ Lampu LED ngirim ora dipasang ing ndhuwur area bunder ing diameter 4 meter saka basket.
◉ Lampu ngirim ora dipasang kurang saka 12 meter.
◉ Lampu ora kena dipasang ing stadion.
◉ Sudut cahya kudu 65 derajat.

Basketball Court LED Lighting 6

Kanggo lapangan basket ruangan, sampeyan kudu ngetutake setelan ing ngisor iki:
◉ Jarak antarane realisasi arena lan ngisor kutub lampu ngirim ora kurang saka 1 meter.
◉ Lampu kudu ora dipasang ing kisaran 20 derajat cedhak garis ngisor pigura bal.
◉ Sudut antarane bidang lemah lan lampu ngirim ora kurang saka 25 derajat.
◉ Priksa manawa dhuwur cahya cocog karo sambungan vertikal antarane garis tengah lapangan lan cahya.
◉ Ora ana siaran TV sing cocog kanggo loro-lorone lapangan basket.
◉ Dhuwur minimal cahya yaiku 12 meter lan dhuwure luminer ora kurang saka 8 meter.
◉ Penting yen kiriman sing entheng ora dadi alangan ing pamirsa.
◉ Setelan cahya simetris kudu dipasang ing loro-lorone kanggo menehi cahya sing nyukupi.

Basketball Court LED Lighting 7

Tingkat Lux

Sampeyan kudu nimbang tingkat lux saka lampu LED.Tujuan utama lampu ing lapangan basket yaiku kanggo nambah visi pemain lan penonton.Yen pengadilan ora surem, bakal mengaruhi kinerja pemain.Dadi, tingkat lux penting.

Lampu Gratis Kelip-kelip

Lampu LED kudu ora kedip-kedip.Iki amarga lampu kualitas kurang bakal strobe ing kamera kacepetan dhuwur.Yen sampeyan entuk lampu LED sing berkualitas, tingkat kelip-kelip bakal kurang, meh kurang saka 0,3%.Iki ora bisa dideteksi dening kamera.

Basketball Court LED Lighting 8

Nduwe Laporan Fotometrik

Laporan fotometrik penting banget kanggo ngrancang lampu kanggo pengadilan.Iki amarga sampeyan bakal bisa ndeleng model 3D lapangan basket.Iki bakal ngidini sampeyan ndeleng kepiye tampilan nggunakake lampu LED.Sampeyan bisa ngganti optik lan luminaries kanggo milih pilihan sing paling apik.

Nduwe Laporan Fotometrik

Laporan fotometrik penting banget kanggo ngrancang lampu kanggo pengadilan.Iki amarga sampeyan bakal bisa ndeleng model 3D lapangan basket.Iki bakal ngidini sampeyan ndeleng kepiye tampilan nggunakake lampu LED.Sampeyan bisa ngganti optik lan luminaries kanggo milih pilihan sing paling apik.

Kepiye Pilih Lampu LED Paling Apik kanggo Lapangan Basket?

Nalika milih lampu LED sing tepat, ana akeh faktor sing kudu ditimbang.

Basketball Court LED Lighting 9

Nduwe Laporan Fotometrik

Ora kabeh lampu digawe padha, mula sampeyan kudu fokus ing jinis cahya.Sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan entuk cahya sing tepat kanggo lingkungan.Apa sampeyan pengin lampu LED kanggo lapangan basket njero ruangan utawa ruangan, Onor Lighting duwe kabeh.

Suhu Warna

Kanggo lapangan basket, penting kanggo nggunakake suhu warna sing tepat.Suhu warna 5000K luwih disenengi kanggo meh kabeh lapangan.Iki menehi efek energizing sing padha karo cahya alami amarga paling cedhak karo awan.Yen sampeyan pengin duwe cahya anget, 4000K dianjurake.

Lumen saben Watt

Kanggo lapangan basket, penting kanggo nggunakake suhu warna sing tepat.Suhu warna 5000K luwih disenengi kanggo meh kabeh lapangan.Iki menehi efek energizing sing padha karo cahya alami amarga paling cedhak karo awan.Yen sampeyan pengin duwe cahya anget, 4000K dianjurake.

Anti glare

Akeh wong sing sambat babagan silau sing diprodhuksi dening lampu LED.Iki nyebabake gangguan lan rasa ora nyaman kanggo pamirsa lan pemain.Mulane sampeyan kudu njupuk lampu kanthi lensa anti-silau.Sampeyan kudu nggawe manawa Unified Glare Rating (UGR) kanggo cahya kurang saka 19.
Kajaba iku, sampeyan kudu ngelingi yen lapangan basket nduweni permukaan sing mengkilat.Iki tegese bakal nggambarake cahya, nggedhekake glare ing pengadilan.
ONOR Lighting duwe macem-macem lampu LED ruangan lan njero ruangan kanggo lapangan basket sing nyuda silau.

Basketball Court LED Lighting 10

Tembung Pamungkas

Mula, lapangan basket kudu dipadhangi kanthi bener supaya para pemain lan penonton bisa seneng karo pertandingan kasebut.Apa sampeyan duwe pengadilan kanggo tujuan rekreasi utawa kompetisi profesional, cahya duwe peran gedhe.Supaya bisa ndeleng kabeh kanthi cetha, pengadilan kudu padhang.Nanging, ana akeh matematika sing arep mutusake solusi pencahayaan sing paling apik kanggo lapangan basket.
Onor Lighting nyedhiyakake lampu LED sing bakal nyuda biaya, overhead, lan nambah visibilitas.Kita duwe tim ahli sing duwe kawruh lengkap babagan syarat cahya kanggo lapangan basket.Yen sampeyan butuh informasi liyane, aja ragu-ragu hubungi.

Basketball Court LED Lighting 11

Wektu kirim: Jan-08-2022